Marou

k_marou

Marou, Vietnams första premiumchoklad, började som en dröm och ett äventyr, och är idag ett av världens mest uppmärksammade och prisbelönade chokladmärken. Med rötterna i fransk kvalitetstradition leder Marous single origin-choklad oss genom Vietnams djungler till dimhöljda högländer, vita sandstränder och ända till Mekongflodens delta. En oöverträffad smakupplevelse som i varje bit låter oss upptäcka ett tidigare outforskat chokladland. Vietnams kakaohistoria startade under sent 1800-tal, men föll i glömska under många år, för några få år sedan startade Marou sin mission: att Vietnams kakao sa bli erkänt för dess höga kvalitet. Den rena chokladen från Marou produceras från böna till chokladkaka i Vietnam, uteslutande med småskaligt odlade kakaobönor av sorten Trinitario. Trots att chokladen har en minimal innehållsförteckning erbjuder plantagechokladen en stor smakvariation. Detta uppstår eftersom plantagen har olika jordmån, klimat och ytterliga faktorer som påverkar den komplexa kakaofruktens mognad och smak.